Премиерът за екшън плана: Подкрепяме най-уязвимите групи, повишаваме капацитета на здравната система

Премиерът за екшън плана: Подкрепяме най-уязвимите групи, повишаваме капацитета на здравната система

"Ще продължим да подкрепяме най-уязвимите групи и бизнеса, да повишаваме капацитета за реакция на здравната система, да запазваме заетостта и да прилагаме мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Това са целите, които правителството няма да спре да следва. Заедно можем да ги постигнем". Това написа премиерът Бойко Борисов във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост, представен по-рано през деня от вицепемиера Томислав Дончев. 

Борисов изтъка, че продължават да работят за развитието на страната и да следват приоритетите на правителството. "България има План за възстановяване и устойчивост. С него не само ще се справим с последиците от COVID-19, но и имаме начертана посока за развитие", пише Борисов.

Премиерът подчертва, че екшън планът стъпва на четири цели – работа за по-иновативна, зелена, свързана и справедлива България и ги изброява:

- 2 431.9 млн. лв. са предвидени за модерно образованието. научните изследвания и иновациите
- 4 499.0 млн. лв. за постигането на кръгова и нисковъглеродна икономика, за устойчиво селско стопанство и за биоразнообразието. От тях 3 млрд. лв. ще бъдат вложени конкретно в енергийна ефективност на сградите
- 2 675.1 млн. лв. за подобряване на цифровата и транспортната свързаност и местното развитие.
- 2 553.5 млн. лв. са определени за важните сектори здравеопазване, бизнес среда и социално включване. От тази сума 607 млн. лв. ще се вложат за подобряване на материалната база на държавните и общинските болници.

">

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.