Премиерът: МВР никога не е било по-добре окомплектовано

Премиерът: МВР никога не е било по-добре окомплектовано

346 нови патрулки ще отидат в помощ на полицията във вътрешността на страната

МВР никога не са били по- добре окомплектовани. Това каза премиерът Бойко Борисов в Дирекция „Жандармерия“ на връчването на ключовете на нови автомобили на областните дирекции встраната.

“346 са автомобилите за 9 млн. Лева. Благодаря на отчето, че дойде да благослови момчетата. С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Много са хубави автомобилите, 6 скорости, близо 130 коня, много икономични, бензинови“, посочи Борисов.
„Взимаме бензинови автомобили, защото виждате рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост. А може и да дойде време и в България да се произвеждат“, коментира премиерът.
„Мисля, че полицаите, които ги карат, ще бъдат доволни, защото са много по-добри от старите коли“, изтъкна той. По думите му от времето, когато е бил главен секретар, досега разликата в окомплектоването на МВР е от земята до небето.
По думите му от времето, когато е бил главен секретар, досега разликата в окомплектоването на МВР е от земята до небето. „Купуваме техника, за да могат полицаите ни да си изпълняват функциите, не само те, а и жандармерията. В най- отдалечените места да може да се отива бързо“, заяви премиерът. „Тези лампи отгоре на автомобилите са от ново поколение, не изгарят като старите. Така че през нощта да могат да се обозначават и по магистрали, и по пътища“, каза още Бойко Борисов.
Той коментира и осветляването на самоличността на 16-годишното момче от Пловдив, което беше заподозряно в подготовката на терористичен акт. През седмицата електронна агенция пусна негова снимка, на родителите му, както и имената му, което е нарушение на закона, тъй като заподозрения е непълнолетен.
"Не се изкушавайте в жълтенията да се показвате най-информирани", заяви премиерът.
"Благодаря на онези медии, които запазиха самоличността на ученика, те са истински медии, допълни Борисов.
В отговор на въпрос защо прокуратурата е оповестила случая, Борисов заяви, че "няма как да не го оповестим, защото той влиза в съда. Благодаря много на тези, които се съобразиха с етиката и ни подкрепиха", подчерта още веднъж Борисов.
"Това са чудовищни, мръсни бомби, които убиват хора, по-силни от тези в Сарафово", каза още Борисов във връзка с намерените експлозиви в дома на ученика.
Премиерът засегна и въпроса с партийните субсидии.
"Не коментирам предложения. Имаме правителствено решение на Министерски съвет за 1 лев, отговори Борисов на журналистически въпрос относно предложението на ДПС субсидията за партиите да бъде 0 лева на действителен глас.
„След референдума всичко се стоварваше на гърба на ГЕРБ и на всички им беше лесно“, коментира Борисов. „Сега правителството взе решение. Не коментирам колко да бъде субсидията. Ние сме взели решение на база на референдума, то е 1 лев и това защитава ГЕРБ“, обяви премиерът.
„Какво искат да правят другите партии си е тяхна работа“, заяви Бойко Борисов. „Ние не правим предложение, ние сме дали решение. Има голяма разлика“, посочи той. „Иначе аз мога да предложа да асфалтираме пътя до Луната и това не е лошо“, коментира още Борисов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.