Прекратяват за денонощие приема и изписването на пациенти в Кардиологията в Пазарджик заради COVID-19

Прекратяват за денонощие приема и изписването на пациенти в Кардиологията в Пазарджик заради COVID-19

Въведена е 24- часова карантина на „Кардиологично отделение“, включваща прекратяване приема и изписването на пациенти, както и на Кардиологичен кабинет към Медицински център „Вива“ в областната болница в Пазарджик. Това съобщиха от местната Регионална здравна инспекция. Причината е положителна проба на 38-годишен лекар от отделението.

Предписано е извършването на основна дезинфекция на отделението и медицинския център, както и да се въведе засилен дезинфекционен режим на работа в лечебното заведение, като стриктно се спазват мерките за превенция и контрол на инфекциите, съгласно Наредба № 3 за утвърждаване на медицинския стандарт по превенция и контрол на вътрешните инфекции, и насоките на Световната здравна организация.

Предприемат се съответните противоепидемични мерки спрямо персонала, който е бил в най-близък контакт с лекаря и се осигурява медицинско наблюдение, както и при необходимост провеждането на изследвания на персонал и пациенти от отделението.

 РЗИ Пазарджик информира за седем положителни проби за COVID-19. Две от пробите са на мъже от град Велинград на 63 и 69 години, хоспитализирани в „МБАЛ-Велинград“. Жена на 43 години и мъж на 69 години от град Пазарджик, са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“.

Мъж на 69 години от град Пещера е хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“- Пещера. На домашна изолация са поставени мъж на 45 години от село Бошуля и 38-годишният лекар от „ Кардиологично отделение“ в МБАЛ-Пазарджик.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.