Прекратиха кандидатстването за помощи по чартърната програма

Прекратиха кандидатстването за помощи по чартърната програма

Промените в Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2021 г. налагат Министерството на туризма да прекрати процедурата по набиране на заявления за кандидатстване по Фаза III от процедурата за „Държавна помощ за туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до Република България с цел туризъм, за периода от 01.06.2021 г. до 31.12.2021 г.“. Това съобщиха от туристическото ведомство. 

Допълнителните разпоредби на Закона променят допустимите кандидати по схемата за държавна помощ, които в случая могат да бъдат туроператори, които използват български въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до Република България с цел туризъм или на въздушни превозвачи. Това обстоятелство променя дизайна на съществуващата схема и налага стартиране на нова процедура по нотификация пред Европейската комисия. В случай че тя бъде одобрена, следва да стартира нова процедура по предоставянето на държавната помощ.

Припомняме, че държавната помощ бе отворена за кандидатстване на 23.07.2021 г. в Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ). Крайния срок за подаване на документи бе 30.11.2021г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.