Прехвърлиха 30 млн. лв. към ОП

Прехвърлиха 30 млн. лв. към ОП "Иновации и конкурентоспособност"

Правителството одобри проект за изменение на Оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и от държавния бюджет, съобщиха от пресслужбата на кабинета

Изменението на оперативната програма е вследствие на допълнително прехвърлени към бюджета на програмата средства от Оперативната програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" /2014 2020 г./ в размер на 30 млн. лева. Целта е с тези средства да се помогне на предприятията от транспортния сектор, актуализиране на наличните свободни средства по програмата за изпълнение на мерки за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от COVID-19, както и включване на нови специфични индикатори, свързани с мерките по линия на Кохезионната политика, за адресиране на кризата, предизвикана от разпространението на COVID-19.

Съгласно актуализираните данни средствата за подкрепа за малките и средните предприятия, засегнати от кризата, причинена от пандемията COVID-19, са в размер на 942 028 586 лева, се посочва в прессъобщението. Увеличеният финансов ресурс на програмата ще се използва за укрепване на българския бизнес и адаптирането на дейността му в условията на бързото разпространение на COVID-19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.