Депутатите решиха: Сбърканите винетки ще могат да се коригират

Депутатите решиха: Сбърканите винетки ще могат да се коригират

Корекция на объркана винетка ще може да се прави. Това позволяват промени в Закона за пътищата, приети от Народното събрание на второ четене.  

Досега при сбъркана цифра, буква или категория на превозното средство корекция не можеше да се прави и често невнимателните собственици на превозни средства биваха санкционирани. Изходът от ситуацията бе покупка на нова винетка.

Поправките в Закона за пътищата, засягащи държавната агенция за пътна безопасност, бяха предложени между първо и второ четене.  

Според приетия текст, "когато при издаване на електронна винетка е допусната техническа грешка при деклариране на регистрационния номер на пътното превозно средство, включително на държавата, в която е регистрирано, или на неговата категория, може да бъде извършена корекция от съответните длъжностни лица". Условието е да може да се установи, че в страната не съществува регистрирано пътно превозно средство с идентичен на първоначално декларираните във винетката регистрационен номер, държава на регистрация и категория.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.