0

Е то, че отново идва събота. Време за почивка и приятни емоции със семейството. Домакините сигурно трескаво мислят какво да приготвят за закуска. Нещо вкусно, домашно и най-вече лесно. Предлагаме ви такава рецепта, която може да ви е в помощ.

Ето, че отново идва събота. Време за почивка и приятни емоции със семейството. Домакините сигурно трескаво мислят какво да приготвят за закуска. Нещо вкусно, домашно и най-вече лесно. Предлагаме ви такава рецепта, която може да ви е в помощ.

За това изкушение ще са ви нужни следните продукти:


яйца - 2 бр.
кисело мляко - 300 г
сол - 0. 5 ч.л. равна
брашно - 400 г
бакпулвер - 1 бр.
олио - за пържене

Приготвяне:

В купа разбийте яйцата добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Към сместа, прибавете предварително пресятото брашно смесено със солта и бакпулвера. Разбъркайте много добре до еднородно, гъсто и лепнещо тесто.

Оставете тестото да се отпусне и леко да шупне за 10 минути. Загрейте олиото, намалете котлона на слаб огън (бухтите трябва да се пържат бавно от всички страни до златисто кафяво). Потопете супена лъжица в нагрятото олио и загребете от тестото, оформете топче и го пуснете в олиото. Така процедирате със всичкото тесто до край. Редите готовите бухти в чиния постлана с кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина. Може да сервирате с каквото пожелаете, според вкуса ви-със сладко, с шоколад, сиренце и т.н. Може да поръсите и с пудра захар. Бон апети!

Рецепта от gotvach.bg