До 40% други хранителни добавки в какаото и шоколада

До 40% други хранителни добавки в какаото и шоколада

Правителството прие наредба, с която се определят ясни критерии по отношение на наименованията, характеристиките, състава и етикетирането на какаото и шоколадовите продукти, съобщиха от пресслужбата на служебния кабинет.

По този начин се регламентират дефинициите и наименованията, под които какаото и шоколадовите продукти се предлагат на пазара. Също така се определя съставът на шоколадовите продукти, като добавянето на други хранителни съставки е регламентирано в количество не повече от 40% от общата маса на крайния продукт.

С наредбата се определят и изискванията към етикетирането на какаото и шоколадовите продукти, както и начина на изчисление на минималното съдържание на съставките в шоколадовите продукти. Така бизнес операторите ще имат информация за правилното определяне на наименованията и етикетирането на какаото и шоколадовите продукти.

Прилагането на наредбата ще улесни и подобри извършването на официалния контрол при производството и предлагането на пазара на тези продукти.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.