0

А ктьорът и музикант Джони Флин ще изиграе ролята на Дейвид Боуи в бъдещ биографичен филм за певеца. Продукцията обаче не е получила нито одобрението на семейството на Боуи, нито ще съдържа неговата музика.

Актьорът и музикант Джони Флин ще изиграе ролята на Дейвид Боуи в бъдещ биографичен филм за певеца. Продукцията обаче не е получила нито одобрението на семейството на Боуи, нито ще съдържа неговата музика.

Дънкан Джоунс, син на идола, които си отиде от този свят през януари 2016 г., заяви, че няма намерение да предостави правата за използване на музиката на Боуи във филма.

Филмът ще се нарича Stardust и ще го снима режисьорът Гейбриъл Рейндж, носител на наградата „Еми“ за своята лента „Смъртта на президента“. Историята ще се фокусира върху определен период от живота на Дейвид Боуи: 1971 – годината на неговото пътешествие в САЩ, което ще стане вдъхновение за създаването на един от емблематичните сценични персонажи на певеца, Зиги Стардъст.

Наследникът на Боуи Дънкан Джоунс написа по този повод в Туитър: „Не казвам, че този филм няма да бъде направен. Казвам само, че той няма да съдържа в саундтрака си музиката на моя баща и не предвиждам никакви промени в това отношение. Зрителят трябва да реши дали иска да гледа биографичен филм за него без музиката му и без подкрепата на неговото семейство.

Снимките за продукцията трябва да започнат през юни. Освен името на Джони Флин за ролята на Боуи, бе обявено и това на актрисата Джина Малоун („Игрите на глада“) за ролята на Анджи, първата съпруга на певеца.