Правителството определи концесионери на три плажа

Правителството определи концесионери на три плажа

Морските плажове „Малък плаж - Лозенец“ в община Царево, „Делфин“ в община Несебър и „Обзор - централен“ вече имат нови концесионери. Това са съответно фирмите „Ендевър Лозенец Фест “, „Валто-Трейд“ и „САМЪР М“, реши правителството днес.

Концесиите са за срок от 20 години. Новият стопанин на „Малък плаж - Лозенец“ за целия срок на договора ще предлага чадърите и шезлонгите на цени от до 10 лв. за брой. Годишното концесионно възнаграждение е в размер на 5 710,51 лв. с ДДС. Същата ще е цената на принадлежностите и на плаж „Делфин“ през следващите 20 години, а годишното концесионно възнаграждение за този плаж за срока на концесията е в размер на 33 388,73 лв. с ДДС.

На цени до 8 лв. пък ще се предлагат чадърите и шезлонгите за бройка на централния плаж в Обзор. Годишното концесионно възнаграждение е в размер на 175 712,06 лв. е ДДС, а предвидените инвестиции, свързани с организация на спортно- развлекателните дейности на морския плаж за срока на концесията са 348 840 лв. с ДДС.

Междувременно кабинетът реши да удължи срока на договора за концесия за морски плаж „Бутамята“, община Царево, област Бургас, сключен на 7 юли 2000 г. Чрез Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето бе въведена възможност концесионерите да предложат удължаване на срока на концесията с оглед ограниченията на дейността им, настъпили заради световната пандемия от COVID-19.

„Срокът на договора за морски плаж „Бутамята“ изтича в средата на летен сезон 2020 г. и предвид ситуацията, съществува възможност морският плаж, привличащ много туристи, да остане неохраняем. Това би довело до създаване на риск за живота и здравето на посетителите, или до допълнителни разходи от държавния и общински бюджет, за да се осигурят в много кратки срокове задължителните дейности по водно спасяване и санитарно хигиенно поддържане, чието значение в условията на разпространение на вируса е особено важно“, уточняват от Министерския съвет.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.