Правителството одобри увеличение на капитала на Фонд на Фондовете 

Правителството одобри увеличение на капитала на Фонд на Фондовете 

Правителството одобри промени в бюджета на Министерството на финансите (МФ), с които ще се осигури възможността за увеличаване капитала на „Фонд мениджър на финансовите инструменти в България“ ЕАД (Фонд на фондовете - ФнФ). Паричната вноска от бюджета на МФ към ФнФ е в размер на 590 000 лв., съобщи пресцентърът на МС.

Увеличаването на капитала ще става чрез издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лв. всяка.

Средствата са за финансовото осигуряване на дейността на управление „Проектна информация и финансиране“ за 2021 г., както и за осъществяването на стълбова оценка на дружеството, необходима за кандидатурата на Фонда по програмата InvestEU, като партньор по изпълнението на Европейската комисия. Управление „Проектна информация и финансиране“ функционира като единна точка за дейности по координацията и предоставянето на информация на заинтересованите страни, с цел по-бързото и успешно реализиране на инвестиционни проекти в България, включително възможността за комбиниране на финансирането от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г. със средства, предоставени чрез Европейската инвестиционна банка.

Участието на ФнФ в програмата InvestEU ще допринесе за разширени компетенции и нови възможности за финансови инструменти, повишаване капацитета н експертизата на дружеството, улеснени процедури и по-голяма гъвкавост, възможност за блендиране на средства от различни фондове, нови партньорства, повишена репутация на европейско ниво и др.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.