Правителството одобри промени в сроковете за еврозоната

Правителството одобри промени в сроковете за еврозоната

На свое заседание днес Министерски съвет (МС) одобри изменение на РМС № 656 от 17 септември 2020 г.  за одобряване на Последващи ангажименти на България по отношение на Валутния механизъм II и бъдещото присъединяване към еврозоната и за одобряване на План за действие, включващ мерки за изпълнение на последващите ангажименти.

"Изменението касае хармонизиране на крайните срокове по дейности в областта на рамката по несъстоятелност и рамката за управление па държавните предприятия, което е свързано с обстоятелствата покрай пандемията с коронавируса и наложените ограничения във връзка с обявеното извънредно положение през 2020 г. ", обясняват от пресцентъра на ведомството. Налице е забавяне в изпълнението, предизвикано и от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Промените са в унисон с амбицията на правителството за ефективното и навременното изпълнение на Последващите ангажименти, което е и условие за бъдещето членство на страната ни в еврозоната.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.