Министерският съвет одобри Плана за действие за държавните концесии за периода 2019-2020 г.

Документът е разработен в съответствие с Националната стратегия за развитие на концесиите и служи за определяне на концесиите, чрез възлагането на които ще се изпълнят целите и приоритетите, включени в стратегията, съобщиха от Министерски съвет.

Очакваните резултати от изпълнението на плана са привличане на частен капитал, използване на опита на бъдещите икономически оператори, освобождаване на администрацията от несвойствени дейности, в резултат на които се изразходват неефективно публични средства. Както и задоволяване на нуждите на обществото от качествени инфраструктурни, рекреационни и други обществени услуги, при най-добро съотношение качество-цена, развитие на качествени, достъпни инфраструктура и услуги от обществен интерес чрез публично-частно партньорство.

Останалите очаквани резултати от изпълнение на Стратегията за концесиите, която е с хоризонт на действие до 2027 г., се предвижда да се изпълнят през следващия програмен период, става ясно от съобщението на МС.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В знак на протест: Сервират кафе с жълти жилетки

Бармани и сервитьори ще работят в ресторанти, заведения и кръчми от 25 януари с жълти жилетки в знак на протест, ако не бъдат уважени исканията им, съобщиха от Българската хотеиерска и ресторантьорска асоциация.

Цели 9 години повече живеят богатите

Парите удължават живота, буквално

Цели 9 години повече живеят богатите

Богатството увеличава продължителността на живот с още 9 г.: живот без увреждания и болка, показва трансатлантическо изследване, цитирано от "Гардиън".