Правителството одобри близо 8,6 млн. лв. за опазване на околната среда

Правителството одобри близо 8,6 млн. лв. за опазване на околната среда

Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 8 584 747 лева по бюджета на Министерство на околната среда и водите за 2021 г. за нуждите на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС). Това стана по предложение на министъра на околната среда и водите Асен Личев. По този начин тежестта в бюджета на МОСВ намалява с близо 8,6 млн. лв., съобщиха от ведомството.

Средствата ще бъдат използвани за разплащане на договори, свързани с изпълнението на проект „Анализи и проучвания на видове и природни местообитания, предмет на докладване по чл. 17 от Директивата на местообитанията и чл. 12 от Директивата за птиците“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“. Допълнителното финансиране към бюджета на МОСВ се осигурява със средства по сметката на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Средствата са остатък от приходи от продажба на квоти за емисии на парникови газове от инсталации чрез търг според Закона за ограничаване изменението на климата. При одобрение на извършените разходи от управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда” средствата ще бъдат възстановени на ПУДООС.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.