Държавните служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ ще трябва да осъществяват обща физическа подготовка чрез специално предвидени за тази цел занимания с физически упражнения или вид спорт.

Физзарядката ще трябва да продължи

не по-малко от два

астрономически часа седмично

– вторник и четвъртък – един в работно и един в извънработно време, които са последователни. Това предвижда проект на Инструкция за условията и реда за поддържане на физическата подготовка на държавните служители в Държавна агенция „Национална сигурност”, публикуван миналата неделя за обществено обсъждане.

Проектът на инструкция е изготвен в изпълнение на разпоредбата на чл. 68 от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност”, съгласно която по време на службата си държавните служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ са

длъжни да поддържат

физическата си подготовка

по ред, определен с инструкция на председателя на агенцията.

Целта на часовете по спорт е членовете на ДАНС да поддържат форма както със специализирани, така и с общи тренировки,

за да постигат по-добри

резултати в работата си

Държавните служители, заемащи длъжност главен експерт или по – ниска също ще имат изпити, които ще се оценяват с „изпълнил“ или „неизпълнил“, в зависимост от резултатите им.
Тези, които нямат възможност да посещават заниманията по физическо, пък

ще трябва задължително

да участват в пешеходни походи

които ще се провеждат веднъж месечно.

Самите тренировки пък няма да повлияят на държавния бюджет, се посочва в мотивите за проекта.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Хванаха банда на Ефенди, обрала куриерска фирма в Божурище

Криминалисти спипаха банда на Ефенди, обрала куриерската фирма „ЕКОНТ“ в Божурище на 26 февруари. Това съобщиха директорът на „Национална полиция“ Христо Терзийски и административният ръководител на Софийската окръжна прокуратура Наталия Николова.

Дядо изгоря докато гаси пожар

Дядо от врачанското село Войводово изгоря докато гаси пожар в имота си, съобщиха от областната дирекция на МВР.

И Гоцеделчевско под полицейска обсада

Дойде ред и Гоцеделчевски район да осъмне под полицейска блокада. Малко след 6 часа сутринта жандармерия и полиция изненадаха в домовете им свои стари  познайници,  в общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Специализираната полицейска операция се проведе по линия противодействие на незаконната миграция и битовата престъпност. в рамките на мащабната операция “Респект“.