0

Д вугодишна ефективна присъда при първоначален строг режим ще изтърпява жител на Ямбол, който застана пред Темида по обвинение в хулиганство и нанесени средни телесни повреди на трима души, сред които и униформен служител на МВР.

Двугодишна ефективна присъда при първоначален строг режим ще изтърпява жител на Ямбол, който застана пред Темида по обвинение в хулиганство и нанесени средни телесни повреди на трима души, сред които и униформен служител на МВР.

Инцидентът е станал на 2 май м.г., докато двама съседи ремонтирали пейките пред входа на жилищната си кооперация. Внезапно към тях се насочил видимо неадекватният Красимир Тодоров, който по така и неустановени по делото причини влязъл в остър словесен спор, след което нанесъл няколко удара по главите на Костадин М. и Костадин К. с метална лопатка за смет. В суматохата пострадало ухото на първия, част от което останало между зъбите на озверелия нападател. Междувременно на местопроизшествието, след подаден на телефон 112 сигнал пристигнали полицаи, които отвели вилнеещия 42-годишен мъж в местното РУ, за да изяснят обстоятелствата.

Там той продължил да буйства и се наложило да бъде окован с белезници. Докато траела процедурата по оковаването, Красимир успял да разкъса със зъби униформата на единия от служителите и да го захапе болезнено по гърдите, откъсвайки парче месо.

Размерът на наказанието е в резултат на постигнато споразумение с наблюдаващия прокурор,което е одобрено от съда и има силата на влязла в сила присъда.