0

В ъв ферма в Северен Китай може да се види огромно прасе, което тежи колкото полярна мечка.

Във ферма в Северен Китай може да се види огромно прасе, което тежи колкото полярна мечка.


500-килограмовото животно е част от стадо и е специално угоявано с цел да се превърне в огромна свиня. Някои от прасетата гиганти могат да се продадат на цена над 1400 долара. Това е три пъти повече от средния месечен доход в региона, където собственикът на фермата живее, съобщи Блумбърг.
Пример
Огромното животно е екстремен пример за това как фермерите в Китай се опитват да преодолеят нарастващия проблем с дефицита на свинско. Идеята, че колкото по-голямо, толкова по-добре, се разпространява в страната, където живеят най-големите почитатели на свинското в света.


Високите цени на свинското в североизточните провинции принуждават фермерите да отглеждат свине със средно тегло от 175 до 200 килограма. Това е доста по-високо от нормалното тегло от 125 килограма. Те искат да ги угояват колкото се може по-големи, казва Жао Хайлин, фермер от региона.
Намерения
Тенденцията не е ограничена само до малките ферми. Големите производители в страната също обявиха, че искат да увеличат средното тегло на техните прасета.
Така средното тегло в някои големи ферми на животните достига вече 140 килограма при нормални 110 кг. Това ще увеличи печалбите с над 30%.
Огромните свине се угояват по време на отчайващи времена за отрасъла в Китай. Африканската чума по свинете намали наполовина националното стадо, а цените скочиха до рекордни нива.
Апел
Това накара правителството да апелира към фермерите бързо да намерят начин да увеличат предлагането, за да се озапти инфлацията.