0

Н ека спасим човешки животи, а не да ги обричаме, за да спечелим гласоподаватели. За това призова депутатът от "Продължаваме промяната" Николай Ангов в декларация от името на парламентарната група по време на пленарното заседание днес. 

Нека спасим човешки животи, а не да ги обричаме, за да спечелим гласоподаватели. За това призова депутатът от "Продължаваме промяната" Николай Ангов в декларация от името на парламентарната група по време на пленарното заседание днес. 

Той заяви, че на фона на влошената пандемична ситуация организираният вчера протест на "Възраждане" е безразсъдна хулиганска проявяа, която поставя в риск живота на протестиращите. По негови думи е нередно част от техните депутати да са ваксинирани и да призовават хората да не направят същото, тъй като ако се разболеят, щели да "развеят депутатските си карти", за да могат да бъдат приети в препълнените болници". 

"Една шепа хора обаче виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на опасност живота на своите избиратели", допълни народният представител. Той обясни, че в много държави от Западна Европа, където процентът на ваксинирани е по-голям, смъртните случаи са значително по-малко. "Не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим,, за да направим всичко възможно да спасим възможно най-много човешки животи, нека се постараем да намалим броя загинали българи в тази пандемия", заяви той и посочи, че ако пътят към това е наричаната от някои "експериментална течност", то си заслужава тази жертва.