Познаваме българската продукция в магазина по трикольора

Познаваме българската продукция в магазина по трикольора

За нас е най-важно клиентът да може да се ориентира лесно, затова сме обособили регалии, на които е изложена продукция с произход България. Всеки един роден продукт е маркиран с българския трикольор, а стоките от региона са със специален етикет с името на мястото, където оперира магазинът. Това коментира директорът на отдел "Свежи продукти" в столична верига Васил Василев по Нова телевизия.

От думите му стана ясно, че предлагането на български стоки не е новост за повечето вериги, които от години се доверяват на фермерите в страната. Промените за веригите са свързани главно с няколко правила, които те трябва да спазват по време на работа.

Според новите изисквания, заложени в постановлението на Министерски съвет, родната продукция трябва да бъде обособена на достатъчно голяма площ, а също и да бъде ясно обозначена. Големите търговски вериги трябва да заредят рафтовете си с млечни продукти от сурово българско мляко, прясно месо, яйца, пчелен мед и свежи плодове и зеленчуци.

"Въпреки съкратените срокове, ние положихме сериозни усилия, за да може да отговарим на всички изисквания на Министерството на земеделието", поясни той.

Представител на производителите, чиято продукция е изложена магазина, потвърди, че има добра комуникация между веригите и бранша. Той подчерта и кои са основните правила, които трябва да спази един фермер, за да "влезе" в търговските обекти - стандартизиране и сертифициране по различни програми за качество, спазване на изписаното на опаковката/количество, а също и текучеството  на своите доставки.

"За мен спасителен пояс е, че знам, че веригите ще ми съдействат, за да реализирам качествена продукция на техните щандове", продължи той.

Във връзка с начините за популяризиране на българските стоки, Василев добави, че е инвестирано в 520 хил. брошури, които да рекламират продуктите от район София. Той обобщи, че цените зависят от сезонността, търсенето и предлагането, повишаване не се очаква.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.