Томислав Дончев: Голяма бъркотия се получи с партийните субсидии

Томислав Дончев: Голяма бъркотия се получи с партийните субсидии

„Голяма бъркотия се получи с партийните субсидии. За съжаление много често по сериозните въпроси, нещата се случват бързо и с едно парламентарно гласуване. А би било хубаво да има дискусия и дебат. Трябва да се направи анализ по текстове и процедури, дали има шанс това решение да бъде променено. Но нашата позиция няма промяна”. Това заяви във Великотърновския университет вицепремиерът Томислав Дончев по повод на поисканото от ГЕРБ намаляване на партийните субсидии на 1 лв.

Той изрази също увереност, че новият социален министър Деница Сачева ще се справи с трудностите, но трябвало първо да се успокоят страстите в обществото и истерията на родители, че някой иска да им вземе децата и да ги отведе в Норвегия. Дончев каза още, че разчита с идването на новия социален министър да има видима промяна в пазара на труда. „Там имаме дефицити и огромни нужди, и министерството трябва да води в тая сфера активни политики. Имаме недостиг на специалисти, а наред с това имаме и хора, които не са мобилизирани и не са на пазара на труда поради липсата на трудови навици или липса на подходяща квалификация. Министерството има достатъчно инструменти да бъдат мотивирани тези хора да си търсят работа”, смята вицепремиерът Дончев. Във ВТУ той връчи дипломите на отличници абсолвенти от професионалните направления „Администрация и управление” и „Социални дейности” и обяви, че целта е повече по-млади хора, по-добре подготвени и мотивирани и най-вече хора с добър интегритет. „Чиновник в администрацията, който няма необходимите нива на почтеност е опасен не само за самата администрация, а и за самата държава”, категоричен е Дончев. Той сподели още, че очаква от 2020 г. да заработи Информационната система за управление и наблюдение на средствата от бюджета, изградена по подобие на тази за европейското финансиране у нас.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.