Повечето европейци за обвързване на ЕС-финансирането със законността

Повечето европейци за обвързване на ЕС-финансирането със законността

Мнозинството от гражданите на ЕС подкрепят по-голям европейски бюджет, който да бъде отпускан, само ако националните правителства прилагат принципите на правовата държава и демокрацията.

Това се посочва в съобщение на Европейския парламент по повод проучване на общественото мнение.

Данните показват, че за европейците основна грижа са здравето, икономическото възстановяване и изменението на околната среда.

Голямо мнозинство от гражданите се опасяват от пряко въздействие от пандемията от Ковид-19 върху тяхното лично финансово положение, или вече са пострадали. Общо 39 на сто заявяват, че кризата вече е оказала въздействие върху техните лични доходи, а 27 на сто очакват това да се случи. Едва 27 на сто очакват пандемията да не окаже въздействие върху техните лични доходи. В 20 държави мнозинството е на мнение, че кризата вече е оказала въздействие върху техните лични доходи.

Две трети от отговорилите (66 на сто) са съгласни, че ЕС трябва да разполага с повече правомощия за справяне с подобни кризи. Пълният доклад от проучването ще бъде представен в началото на ноември, се уточнява в съобщението.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.