Поставиха паметна плоча на доц. д-р Димитър Клисаров във Варна

Поставиха паметна плоча на доц. д-р Димитър Клисаров във Варна

Паметна плоча на доц. д-р Димитър Клисаров поставиха вчера на улицата, която носи неговото име и се намира до УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна. Това се случи точно 10 години след кончината на изтъкнатия лекар.

Основател на лицево-челюстната хирургия в града, той посвещава 50 години от живота си на професията. Започва като участъков зъболекар в с. Белгун и в с. Гроздево, преди да постъпи в Медицинския институт във Варна, първоначално като асистент. Всички присъстващи почетоха паметта на доц. Клисаров с минута мълчание и поднасяне на цветя пред паметната плоча.

„Заедно със своите колеги от хирургиите, татко поставя началото на лицево-челюстната хирургия във Варна. Следват години на упорит труд, много публикации, хабилитация за доцентура, студенти, колеги специализанти и хиляди пациенти. Сега си спомням инициативата за лечение на деца с вродени лицеви аномалии от домовете, както и многото благодарни очи и безкрайната почит и благодарност, изразени в различните подаръци.

Неговият труд и всеотдайност бяха оценени, както от колегите му и ръководството на Медицински университет – Варна, една прекрасна аудитория във Факултета по дентална медицина носи неговото име, така и от варненската общественост с именуването на тази улица през 2012 г.

За мен той беше татко, опората на нашето семейство, човекът стоял зад гърба ми във всяко мое начинание, лудория или даже глупост понякога. За вас той беше колегата, приятеля, лечителя, учителя“, обърна се към присъстващите неговата дъщеря, проф. Анелия Клисарова, по чиято инициатива беше поставена паметната плоча.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.