Последно редовно заседание на МС за тази година

Последно редовно заседание на МС за тази година

Кабинетът ще проведе своето последно заседание за тази година. Това както обикновено ще стане чрез видеоконферентна връзка.

В дневния ред на заседанието на МС е включено разглеждане на националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване до 2030 година, както и промени в Кодекса за социално осигуряване, която регламентира изплащането на втора пенсия. Уреждат се и трите вида пенсионни продукти, които ще се изплащат от универсалните пенсионни фондове - пожизнената пенсия за старост, разсроченото изплащане на средствата по индивидуалната партида и еднократното изплащане в случаите, когато натрупаните средства са недостатъчни за отпускане на посочените два вида пенсионни продукта.

Сред другите точки са и промените в наредбата за командировъчните при задграничен мандат, както и изменения на правилника за прилагане на закона за закрила на детето.

Обикновено в последното си заседание кабинетът одобрява и трансфери с допълнителни средства за общини, болници и други за различни проекти.

Очаква се на него да бъде взето решение за отпускане на помощта от 50 лева на пенсионер и през януари, както и удължаването на мярката 60 на 40 до март догодина. Удължаването на мярката беше обсъдено вчера на заседание на съвета за тристранно сътрудничество, а като база ще се приема осигурителният доход през октомври.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.