Последен ден за кандидатстване за земеделските помощи

Последен ден за кандидатстване за земеделските помощи

Днес - 17 май 2021 г., е крайният срок за кандидатстване за кампанията за Директни плащания 2021 г. без санкции. До момента са подадени над 94 хил. заявления, а заявената площ по Схема за единно плащане на площ (СЕПП) е около 3.7 млн. ха. Това съобщиха от Министертсвото на земеделието. 

Стопаните, които не са успели да подадат своите заявления в утвърдения срок, могат да го направят

от 18 май до 11 юни като санкцията за тях ще бъде 1%

за всеки работен ден за цялата заявена площ. 

Корекции, без да има допълнителни санкции, могат да бъдат направени в периода  18 - 31 май.  Във въпросния период земеделските производители могат да проверят дали правните им основания са излезли в системата.  От 1 до 11 юни те ще могат да променят заявленията си със санкции в размер на 1% за всеки работен ден в този период за размера на промяната.

Окончателната актуализация на правните основания ще се извърши след края на кампанията за Директни плащания. В подадените заявления за подпомагане, които са били със забележка при затварянето си поради липса на правни основания, забележката автоматично отпада и няма да има санкции за земеделските стопани.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.