0

Е вропейският шампион Португалия започна защитата на трофея си по най-добрия начин. Пред близо 60 хиляди зрители на „Пушкаш арена“ в Будапеща Роландо и компания победиха домакина Унгария с категоричното 3:0, макар и трите гола да паднаха в самия край на мача.

Европейският шампион Португалия започна защитата на трофея си по най-добрия начин. Пред близо 60 хиляди зрители на „Пушкаш арена“ в Будапеща Роландо и компания победиха домакина Унгария с категоричното 3:0, макар и трите гола да паднаха в самия край на мача.

През първата част португалците бяха далеч по-активният тим и на три пъти пропуснаха да открият резултата. Нулевото равенство се запази чак до 84-ата минута, когато Рафаел Герейро откри. Рафа Силва подаде към Герейро, който бе оставен сам в наказателното поле. Левият бранител отправи удар, а след рикошет в крака на Вили Орбан топката влетя в мрежата за 1:0.

Унгарците бяха стъписани от случилото се и само три минути по-късно „мореплавателите“ сложиха точка на спора с втори гол. Отново Силва се отскубна от защитата на Унгария и се озова очи в очи с Гулачи. Той бе задържан от Вили Орбан в наказателното поле, а съдията Джунейт Чакър без колебания посочи бялата точка. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който не сбърка.

Във втората минута на добавеното време капитанът на Португалия вкара и втори гол за крайното 3:0. Кристиано комбинира на двойно подаване с Рафа Силва и от чиста позиция с лекота преодоля Гулачи. Секунди след това прозвуча и последният съдийски сигнал.

По-късно тази вечер (от 22.00 ч.) е мегасблъсъкът не само на деня, но и на целия първи кръг между Франция и Германия.