Порожанов с несъответствия в имотната декларация

Порожанов с несъответствия в имотната декларация

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов е подал декларация за имущество и интереси за 2018 г., чието съдържание не съответства с действителността. Това е показала проверка на комисията „Антикорупция“ на всички декларирани данни и обстоятелства от Порожанов, включително и за лицето, за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала, съобщиха от КПКОНПИ.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е публикувала на интернет портала си всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г., на лица заемащи висши публични длъжности, включително и декларацията на Порожанов. В нея той е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Декларирал обаче пред Комисията, и че не желае да бъде публикувана информация за жената до себе си, за което има право.

При проверка на всички подадени декларации комисията установи несъответствия при 700 души, които имаха срок от 14 дни, за да подадат коригиращи декларации. Засега няма информация колко от тях са го направили. Според закона, при установяването на несъответствия и след това, комисията започва проверка на имуществото.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.