Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов е подал декларация за имущество и интереси за 2018 г., чието съдържание не съответства с действителността. Това е показала проверка на комисията „Антикорупция“ на всички декларирани данни и обстоятелства от Порожанов, включително и за лицето, за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала, съобщиха от КПКОНПИ.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е публикувала на интернет портала си всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г., на лица заемащи висши публични длъжности, включително и декларацията на Порожанов. В нея той е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Декларирал обаче пред Комисията, и че не желае да бъде публикувана информация за жената до себе си, за което има право.

При проверка на всички подадени декларации комисията установи несъответствия при 700 души, които имаха срок от 14 дни, за да подадат коригиращи декларации. Засега няма информация колко от тях са го направили. Според закона, при установяването на несъответствия и след това, комисията започва проверка на имуществото.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Започва приемът на заявления за кандидатстудентската кампания в Софийския университет

От днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Крайният срок е 13 март 2020 г. за първата кандидатстудентска сесия и 29 май 2020 г. за втората кандидатстудентска сесия, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Седмицата започва със слънце

Днес ще е предимно слънчево. На места в котловините на Западна България до обяд ще се задържи мъгливо. Ще се появи слаб югозападен вятър. По-топло, с максимални температури между 11 и 16 градуса, по-ниски - в районите с продължителна мъгла.

Общо в 1715 нанасят отсъствия и оценки онлайн

Всяко пето училище прати в историята хартиения дневник (ТЕМАТА)

Общо в 1715 нанасят отсъствия и оценки онлайн

1715 от всички над 2200 школа в страната използват електронен дневник през учебната 2019/2020 г., за да нанасят отсъствия и оценки онлайн. Това показват данни на образователното министерство, предоставени на „Монитор“. Училищата могат да избират между три варианта – хартиен, хартиен и електронен или само електронен дневник. На последната опция са се спрели близо 400 от тях. Това означава, че всяко пето школо у нас е пратило в историята хартиения дневник.