Бедствено положение за територията на град Стрелча обяви днес в 9 ч. общинският щаб за защита при бедствия, като със заповед на кмета на общината Стойно Чачов е въведен в  изпълнение общинският план за защита при бедствия. Бедственото положение е обявено до 17 юни.

Извънредната обстановка е причинена заради усложнената метеорологична обстановка, довела до сериозно компрометиране на вододайната зона на гр. Стрелча и необходимостта от предприемане на спешни и неотложни аварийно-възстановителни дейности за предотвратяване на последствията, водещи до увреждане на здравето на хората и значителни щети на имуществото.

Водовземните съоръжения в реката са били залети няколко пъти и са затлачени с  тиня, пясък, чакъл, камъни и дървета. – Многократно е преустановено водоподаването към помпената станция за повърхностни води на града. Изчерпани са запасите от вода в резервоарите на града и замърсяването им с тиня.

Има  разрушени подпорни стени и оголени тръби на довеждащия водопровод.Възложени са спешни и неотложни аварийно-възстановителни работи по почистване на всички засегнати съоръжения, отпушване на затлачените тръби и временно укрепване на оголените по довеждащия водопровод тръби.

Предстои да бъде изготвен проект за възстановяване на ВиК съоръженията, осигуряващи питейно-битовите нужди на населението на Стрелча. Междувременно ще бъдат осигурени водоноски с вода за нуждите на жителите на града.

По темата: поройни дъждове
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини