0

У честеният пулс може да показва заразяване с К-19. Това съобщава Express, позовавайки се на данни от COVID Symptom Study.

Учестеният пулс може да показва заразяване с К-19. Това съобщава Express, позовавайки се на данни от COVID Symptom Study.

Отбелязва се, че като част от изследването са анализирани данни от повече от четири милиона участници от цял ​​свят с помощта на мобилно приложение. Резултатите са показали, че COVID-19 може да причини неравномерен или сърдечен ритъм с висока честота (над 100 удара в минута). За да се избегнат грешки при измерване на пулса, е необходимо той да се измерва в покой, като е препоръчително преди това човек да си почине и да се отпусне в продължение на пет минути, тоест да се премахнат допълнителни фактори на стрес или физическо натоварване. Счита се, че нормалният пулс в състояние на покой е между 60 и 100 удара в минута. Също така специалистите отбелязват, че си струва да се притеснявате само ако неколкократно се установи неравномерен или висок пулс, а преди това не са били диагностицирани каквито и да е патологии, свързани със сърцето.