Пореден ISO сертификат за Kaufland България

Пореден ISO сертификат за Kaufland България

Kaufland България получи ISО 45001, първия по рода си за компанията сертификат, който я нарежда сред водещите компании с качествено и сигурно управление на условията на труд. Международният сертификат е гаранция за висок стандарт в системите и процесите за управление безопасността на служителите и тяхното здраве.

Основната цел на ISO 45001 е непрекъснатото анализиране на потенциалните рискове и възможностите за развитие на работните условия. С въвеждането на този стандарт Kaufland България за пореден път демонстрира ангажираност и отговорност към своите над 6000 служители, гарантирайки им високо ниво на безопасни и здравословни условия на труд. Сертифициращата организация по стандарта е TÜV AUSTRIA.

“Успешната сертификация на Kaufland България по международния стандарт ISO 45001:2018 е ясно доказателство, че компанията желае да предостави на служителите си първокласни условия на труд и сигурност и разглежда човешкия капитал като първостепенен фактор за успеха на бизнеса си. Поздравяваме Kaufland България за усърдието да отговорят на всички изисквания на този комплексен стандарт и надграждат мерките за безопасност на техните служители, особено в настоящата трудна ситуация“, коментира Димитър Краев, Управляващ партньор на TÜV AUSTRIA у нас.

Сертифицирането по ISО 45001 идва успоредно с оценката от Top Employer Institute. Престижният независим институт за трета поредна година обяви Kaufland България за Топ Работодател у нас след 6-месечен детайлен одит и оценка на процесите и инструментите, които компанията прилага в областта на човешките ресурси.

ISО 45001 е поредният сертификат по международен стандарт, който Kaufland България получава. Вече три години поред компанията успешно защитава ISO 50001 за Системи за управление на енергията, който гарантира по-добро планиране на енергопотреблението и непрекъснато прилагане на нови мерки за енергийна оптимизация. В компанията е внедрена също и система за управление на информационната сигурност (ISMS), базирана на стандарта ISO/IEC 27001. Очаква се скорошно финализиране на процедурите по сертификация и за нов ISO стандарт.

„В Kaufland България разглеждаме темата за качеството всеобхватно и то е нещо, с което не правим компромис в нито един аспект от дейността ни: както по отношение на различни процеси и системи за управление, така и спрямо предлаганите продукти в различните категории от асортимента ни“, коментира Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Предлагани от компанията продукти притежават множество сертификати за произход и качество по цялата верига на доставка. Качеството на собствените си марки Kaufland България гарантира с регулярни проверки в сертифицирани международни и български лаборатории. Веригата води стриктна политика и по отношение на партньорствата с производители и доставчици.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.