Нова порция жлъч и отрова изсипа с голямата лопата във Фейсбук лицето Илиян Василев. Отровата отново е предназначена за депутата и издател на "Телеграф медиа" Делян Пеевски, когото  Агент Сашо/Драган на ДС клевети по традиция на всеки 5-6 дни.

Специалният коментатор на „Фрогнюз”, а съответно и на спонсора на сайта на Огнян Стефанов – Цветан Василев, отдавна не може да изненада публиката с нивото си на компетентност, защото е от онези, които се имат за експерти по всичко. А на практика никога не са в час, заради огромното си самочувствие и манталитета. Тези характеристики описват добре бившия агент на ДС Илиянчо, който според случая е ту енергиен експерт, ту пък политолог, те рувенннн.

Останалите агенти – като Огнян Стефанов, си имат по един псевдоним. На корпулентния създател на сайта „Фрогнюз” агентурното му име е Академик. Илянчо обаче е специален и затова се подвизава веднъж като Агент Сашо, и втори път като Агент Драган.

Досиета за него имат и МВР и ДС. Вербуван е от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. За разлика от други агенти на бившата ДС, които направиха опит да изперат миналото си и се представяха за жертви на предишния режим, сътрудничили по принуда, Василев е бил особено ентусиазиран от дадената му възможност да се включи към екипа от доносници и клеветници.  По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.

Днес активистът с двойното агентурно име не може да се раздели амплоато си и продължава да сее жлъч и омраза. Полето му за изява е Фейсбук. Славещият се с апетита си Агент Академик, се облизва, надушил поредния пост срещу депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски. Топъл-топъл, като кроасан, изваден току-що от фурната, той прихваща фейка още във въздуха и лакомо го поглъща чрез сайта си. Този път обаче фалшивата новина му присяда, защото е обилно напоена с отрова, така както агентите на ДС го умеят. Сашо/Драган сервира на побратима си - Агент Академик, истински буламач, в който е набутал „Булгартабак”, местните избори, пазари в Близкия изток, оръжейни предприятия.

Голямата грешка на Агент Сашо/Драган е, че е заложил на термин, който се връща като бумеранг при него. „Токсичен” е дума на годината за 2018 г. според Оксфордския речник. Речникът определя „токсичен” като „отровен”, „много лош, неприятен и вреден”. Думата е използвана за първи път около 1600 г. и идва от латинското „toxicus”, което значи "пълно с отрова".

През 2018 г. определението „токсичен” се е използвало, за да опише най-вече „химикали” и „мъжественост”. Смята се, че в обществото се налагат нереални и вредни стандарти върху мъжете. За пример се дава серията от обвинения в сексуален тормоз срещу много влиятелни мъже в Холивуд.

Токсична е и средата, в която бившите агенти на Държавна сигурност се представят за експерти, отравяйки всичко и всеки, до когото се опрат. Средата, на която Агент Сашо/Драган дължи кариерата си. Може би затова той не може да излезе от агентурния си образ.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

(Не)възпитани карикатуристи ръсят дебелашки хумор за Пеевски

„Невъзпитаният” карикатурист, както сам нарича себе си добре възпитаният шут на газовия олигарх Сашо Дончев – Христо Комарницки, плътно следван от добре възпитаното си комерсиално другарче по интереси и манталитет Чавдар Николов, избраха странен начин за реклама за абонамент за още по-странното си вестниче „Прас-прес”.

“Сега“ обгази ефира с лъжи за Пеевски

Вестник „Сега“ на газовия барон Сашо Дончев никога не е крил, че е част от организираната медийна група, която методично разпространява фалшиви новини и откровени клевети срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.