0

П оп-фолк певицата Лидия ще се разпише с първата си филмова роля. Изпълнителката на „Щрак“ е част от актьорския състав на предстоящото заглавие „Бай Иван – Филмът“. Продукцията е логично продължение на онлайн поредица от кратки видеа, които въвеждат образа на главните персонажи.

Поп-фолк певицата Лидия ще се разпише с първата си филмова роля. Изпълнителката на „Щрак“ е част от актьорския състав на предстоящото заглавие „Бай Иван – Филмът“. Продукцията е логично продължение на онлайн поредица от кратки видеа, които въвеждат образа на главните персонажи.

Във филма Лидия играе участник в риалити предаване. На предложение от страна на водещия Ники Станоев да стане поп-фолк певица, героинята й отговаря: „Не, аз искам да стана готвачка. Освен това не слушам чалга.“ Премиерата на „Бай Иван – Филмът“ е заложена за 12 ноември.

Освен Лидия на големия екран ще разпознаем още Димитър Кирязов, Силвия Йорданова, Николай Кокуринков, Венци от “Тутурутка”, Найден Найденов – Нед, Момчил Степанов, Николай Гарабедян, Теодор Петров и др. Зад сценария стои и екранният Бай Иван – Кирязов. Режисурата е поверена на Ники Павлов.

Сюжетът на заглавието гравитира около пътуването Бай Иван и Спаска към София, където ги очаква участие в телевизионна награда. Техни героични спътници са музикантът-стопаджия и невероятната им синя кола, която я очакват много неприятности.

„Бай Иван – Филмът“ следва посоката на YouTube канала „Светът на Ванката“, който дебютира в платформата преди две години. Той бързо си печели славата на един от най-популярните комедийни български проекти в сайта, като до момента е натрупал 517 хил. абонати.