Получаваме близо 50 млн. лева повече по REACT-EU

Получаваме близо 50 млн. лева повече по REACT-EU

Средствата от REACT-EU за България за 2021 г. се увеличават от 804,2 млн. лева на 853,4 млн. лева, във връзка с прилагането на инфлационен индекс на ниво ЕС за периода на изпълнението на Инструмента, съобщи правителствената пресслужба. На свое заседание днес Министерският съвет (МС) одобри и промени по разпределението на средствата от Европейския съюз (ЕС) за 2021 г. по оперативни програми 2014-2021 г.

Целта на промените е така да се подпомогне преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката - REACT-EU.

Допълнителният ресурс от 49,2 млн. лева ще бъде разпределен в равни дялове към оперативни програми „Иновации и конкурентоспособност" и „Развитие на човешките ресурси". С тези средства ще бъде увеличен размера на изпълняваните и планираните операции по двете програми за инвестиционна подкрепа за малки и средни предприятия и за запазване на заетостта.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.