Половината от родителите не искат дистанционно обучение в бъдеще

Половината от родителите не искат дистанционно обучение в бъдеще

55% от родителите на смятат, че елементи от дистанционното обучение трябва да останат и в бъдеще. Това сочат данни от съвместно национално проучване на бтв и една от социологическите агенции, в което са се включили 1 032 лица над 18 г. в периода 25-30 април по метода на телефонната и онлайн анкета. 1/3 от родителите или 31% пък подкрепят идеята онлайн уроците да се прилагат например по време на грипни ваканции.

9 от 10 участници в проучване са декларирали, че са осигурили техническата необходимост на техните деца, за да могат да провеждат активно онлайн обучение. За 9 % обаче това не е  така – 5% от родителите са посочили, че нямат устройства или интернет, а 4% са без мнение.

Дистанционното обучение стартира на 13-ти март и ще продължи до края на учебната година. 75% или3/4 от родителите смятат, че развитието му се е подобрило за този период. Според 1/10 от участниците в проучването обаче  това не така, а15% нямат мнение по въпроса.

68% от настойниците смятат, че учителите се справят с преподаването на материала. 1/5 от родителите пък са на мнение, че педагозите имат проблеми с изнасянето на онлайн уроци. 11% пък са посочили, че не знаят.

За родителите на ученици от началните класове се наложи да се включа активно в онлайн уроците. Затова и 63% от анкетираните са посочили, че им се е наложило да бъдат много по-ангажирани. За 23% това не е било така, а 14% не знаят.

Налага ми се да бъдат много по-ангажиран  - 63% да, 23% не, 14% не знам. „Една част от родителите на ученици в началните класове работят вкъщи и онлайн обучението представлява допълнителна тежест за тях.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.