Полицията в Шуменско започна операция

Полицията в Шуменско започна операция "Каручка"

Полицейски служители от участъка в Никола Козлево започнаха информационна кампания за превенция и ограничаване на пътнотранспортните произшествия с животинска тяга, съобщи говорителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова. В рамките на "операция Каручка"  ще бъде осъществена информационно-превантивна кампания с каруцари и овчари.

Общинската комисия по безопасност на движението в Никола Козлево е отпечатала плакати и брошури, с които да информира какви са задълженията на водачите на каруци. От миналата седмица полицейски и младши полицейски инспектори от участъка съвместно с кметовете на населените места  провеждат срещи със собствениците, на които им разясняват как според закона трябва да бъдат оборудвани както каруците, така и водачите им. В тази връзка предстоят срещи с пастирите, на които отново ще бъде напомнено да не допускат животните да бъдат близо до пътното платно, за да не създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

"В малките населени места не малко са хората, които се придвижват с пътни превозни средства с животинска тяга. Със затопляне на времето очакваме да се увеличи техният брой. Някои стриктно спазват изискванията, но има и такива, които се движат без светлини, без светлоотразителни жилетки, и създават опасности за инциденти на пътя", коментират от полицията.

В региона няма много инциденти с каруци, но предпочитаме да вземем мерки предварително и да предупредим собствениците, а не да говорим, когато вече е станало късно. Контролът за спазване на правилата ще продължи и ще санкционираме всеки, който не ги спазва, обобщи началникът на участъка в Никола Козлево ст. инспектор Валентин Минчев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.