0

П азарджишката полиция проверява жалба за побой над мъж от града, който е лепил предизборни плакати на кандидата на „АБВ“ за общински кмет в село Величково вечерта в понеделник.

Пазарджишката полиция проверява жалба за побой над мъж от града, който е лепил предизборни плакати на кандидата на „АБВ“ за общински кмет в село Величково вечерта в понеделник.

Според оплакването на потърпевшия побойникът, ударил го с юмруци пред погледа на жена му, бил придружаван от кандидат за общински съветник от местната коалиция“ Новото време“. Той се е опитвал да предотврати сблъсъка. Сподвижникът му обаче успял да удари с ритник Костадин Шейтанов и му избил джиесема от ръцете, след което го ударил и в челюстта.

Непознатият бабаит се нахвърлил и върху спътничката на Шейтанов –Даниела Георгиева, която се опитвала да предпази Костадин от гнева на агресивния младеж. Потърпевшият е прекарал два инсулта, бил в недобро физическо състояние и след побоя си извадил медицинско, подал е и жалба в прокуратурата.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов потвърди за проверката, разпоредена от местната Районна прокуратура и допълни, че ще се изяснява дали сблъсъкът е на личностна или на политическа основа и дали има данни за извършено престъпление.  

Образувана е прокурорска преписка по жалбата, в която се твърди, че има нанесен побой на лице, разлепяло предизборни материали в село Величково. Това потвърди и говорителят на Окръжна прокуратура – Пазарджик Пламен Пантов. Той обясни, че проверката включва снемането на обяснения от всички лица, които са участвали в случилото се.

„Отделно от това е разпоредено да се събере медицинска документация, която да спомогне да се определи вида и характера на телесните увреждания и след завършване на проверката, материалите ще бъдат изпратени отново в Районна прокуратура – Пазарджик, за да се прецени има ли извършено престъпление от общ характер, за което да се образува досъдебно производство или да се постанови отказ“, обясни Пантов.

За случилото се пръв съобщи на пресконференция в Пазарджик лидерът на АБВ Румен Петков, който го определи като вандалски акт. Петков допълни, че сигналът е внесен в пазарджишката Районна прокуратура и ще сезира и главния прокурор Сотир Цацаров и посланиците на държавите, членуващи в ЕС, за да видят как се правят избори у нас.

Много разчитам прокуратурата да арестува тези хора и с бързо съдебно производство те да получат заслуженото. Да биеш жена, не може да бъде коментирано, да биеш човек, който лепи плакати, само защото не ти харесват хората също, коментира Петков.