Полиция варди връщането на семейство Баневи на къмпинг Каваци (СНИМКИ)
3

Полиция варди връщането на семейство Баневи на къмпинг Каваци (СНИМКИ)

Майката Мария и съдия-изпълнител влязоха в спор с другия наемател и бивш изпълнителен директор

Полиция от Бургас бе изпратена спешно на къмпинг „Каваци“ край Созопол за да осигури периметъра заради спор между майката на подсъдимия олигарх Николай Банев – Мария Банева, съдия-изпълнител и досегашния наемател на обекта.

Причината е, че Мария Банева се появи на място, за да влезе във владение на имота. Съглано съдебно решение до петък, 24 юли 2020, т.е.- в тридневен срок настоящият наемател на препълнения с туристи къмпинг "Каваци", трябва да предаде владението на семейство Баневи.

Фирмата на Николай и Евгения Банева - ТХ "Русалка Холидейз" ЕООД си върна пълноправното управление на къмпинг "Каваци" с решение на Бургаския районен съд от 22 юни 2020 г. Според съдия Калин Кунчев "Джи Енд Джи-90" ЕООД, с едноличен собственик Георги Димитров Дамянов, неправомерно е влязло във владение и следва да върне стопанистването на къмпинга на ТХ "Русалка Холидейз" ЕООД. Между другото юристите на място споменаваха и друг наемател в заплетения спор - физическото лице Цено Ценов. „В момента заварваме трето лице, което претендира, че е наемател, тоест е бил наемател под длъжниковите дружества, сключил е договор с тях и в момента е бил в преговори с тях. Частният съдебен изпълнител даде срок до петък да предаде владението“, обясни адвокат Мирослав Стойков, който представлява Баневи. Юристът обясни, че решението на първоинстанционния съд подлежи на предварително изпълнение независимо дали е обжалвано от другата страна в спора. На къмпинга в лют спор влязоха майката на Николай Банев – Мария, и бившата дясна ръка на олигархичното семейство Зорница Илиева, която ги предаде и мина във вражеския за тях лагер. Мария Банева твърди, че Илиева като бивш изпълнителне директор на къмпинга е надвишила правомощията си и неправомерно е подписала договора, с който „Джи енд джи-90“ ЕООД претендира, че е новият собственик на къмпинг „Каваци“. От своя страна Зорница Илиева заяви, че Евгения Банева е сложила подписа си, лично тя е станала свидетел на сделката. Олигархичното семейство Баневи са подсъдими за престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари в големи размери.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.