Полицаи за политическа употреба

Полицаи за политическа употреба

Смразяващото кръвта видео на нечовешко полицейско насилие върху младежи със белезници, подхвърляни като трупове един върху друг, както и садистичното снимане на полуголото момиче, вместо да стреснат политиците, бяха превърнати в мантра за трупане на предизборни дивиденти.

Много опасен бумеранг, който не обединява българите, напротив засилва разделението. Същият ефект щеше да има, ако вече бившите управляващи бяха довели навремето в пленарната зала окървавените, бити, замеряни с яйца, урина, фъшкии и с какво ли още не, полицаи. Не е късно и сега да бъдат доведени. Защото също се знае кои са. Да не би полицейският синдикат да не може да организира протест в тяхна защита пред сградата на Народното събрание!? Депутатите да не си мислят, че медалът има само една страна. И че полицаите, които със сигурност са гледали дебата, не са почувствали гняв, не само заради уродите в техните редици, но и заради мълчанието за пострадалите техни колеги. В закона ясно е записано какво следва, ако се посегне на полицай. Няма нужда и от разяснителни кампании сред гражданското общество, че да се научили да протестират без ексцесии.

Нима “протестърите” не са виждали колко безкомпромисно действа полицията в цивилизованите страни. Всъщност парламентарната комисия, която разследва полицейското насилие, не е късно викне и пострадали полицаи. Не за друго, а за да застанат очи в очи с парламентаристи, които бяха сред тези, които ги обругаваха и насилваха. Да видим колко “умно и красиво” ще ги погледнат. Може да им подарят прашка или бухалка, та следващия път да си помислят, преди да решат да ги употребяват срещу пазители на закона. Истината е, че не парламентаристите, нито подбудителите, а майките на пребитите не са спали и сигурно още не спят спокойно. Затова е по-важно полицаите и протестиращите, (настоящи и бъдещи), да осъзнаят случилото се, да не се подвеждат от манипулаторите и да се държат не като насилници, а като хора с добри намерения, уважаващи този, който стои насреща им.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.