Полицаи влязоха с дрегер в спортна зала
5

Полицаи влязоха с дрегер в спортна зала

Тестът беше част от обучителна лекция за вредата от употребата на наркотици и алкохол.

Полицаи тестваха за алкохол спортисти от СК „Шуменска крепост“ с дрегер преди тренировка. Тестът беше част от обучителна лекция за вредата от употребата на наркотици и алкохол, а във визитата се включиха полицейски служители от различни звена в ОДМВР - Шумен, съобщи говорителят на полицията Ася Йорданова.

На срещата, организирана от треньора на тима Галин Методиев дойдоха комисар Йордан Дунаков, н-к отдел „Охранителна полиция“ , началникът на „Пътна полиция „ гл. инсп. Веселин Георгиев и колегата му ст. инсп. Румен Стоянов . Пред състезатели от всички възрастови групи униформените обясниха на децата начините, по които трябва да се предпазят от употреба на наркотици.

Румен Стоянов разказа за случай на задържане на лица, които се занимават с притежание на наркотици. "Често тези хора използват за незаконната си дейност такива, които нямат криминални прояви и са с чисто съдебно минало. Пазете се от непознати, които ви обещават да изкарате пари набързо, защото те със сигурност ще бъдат спечелени по незаконен начин. След като ви установи полицията, отговорност та за действията ви е ваша." - обясни на спортистите Румен Стоянов.

Ченгетата обърнаха внимание на младежите върху това да не приемат от познати или непознати предложения да опитват чай за пушене или други наркотични вещества или техни аналози. "Повечето от присъстващите в залата ще станат шофьори след време, но отсега искаме да ви кажем, че шофирането след употреба на алкохол или наркотични вещества е престъпление." -  обясни началникът на пътната полиция гл.инсп. Веселин Георгиев. Той нагледно показа как се тестват водачи, които шофират след употреба на алкохол. Пробата на тестът за алкохол в издишания въздух на състезателката Теодора Иванова беше отрицателна.

Пред пътните полицаи децата споделиха ситуации от своето ежедневие, на които са ставали свидетели. Разказаха за шофьори, които не им дават предимство на пешеходни пътеки и за такива, които според тях карат бързо и неразумно в града. "Когато станете свидетели на такава ситуация ни помогнете да намерим нарушителя." - призова комисар Йордан Дундаков. "Обадете се на телефон 112 и съобщете. Нетърпимостта ви към нарушенията, които виждате сега ще ви помогне да станете добър водач. И съм сигурен, че след време няма да допускате грешките, които днес виждате, че правят шофьорите. Мечтайте и си сбъдвайте мечтите, бъдете разумни и растете преди всичко като добри граждани." - каза в заключение комисар Дундаков. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.