0

П олицаите в Обединените арабски емирства са снабдени с "умни" каски, които сканират телесната температури на стотици хора в минута като част от мерките за борба с пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Полицаите в Обединените арабски емирства са снабдени с "умни" каски, които сканират телесната температури на стотици хора в минута като част от мерките за борба с пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Каските, които се нуждаят от по-малко време и контакт от традиционните термометри, измерват температурата от разстояние пет метра и могат да "прегледат" до 200 души за една минута.

Китайската компания Кей Си Уеърабъл, разработила каските, вече е продала над 1000 от тях и има поръчки от Близкия изток, Европа и Азия.

"Умните" каски вече са разпространени във всички полицейски участъци в Дубай, с тях са снабдени и патрулните полицаи, които са първа линия", каза служител на полицията в Дубай. "Ако някой има повишена температура, вземаме нужните мерки, за да го спрем и след това парамедици го отвеждат до най-близкото лечебно заведение".

Полицията в Дубай използва каските, за да сканира хората в гъсто населени райони, включително и в изолирани квартали на работници имигранти.