Полицаи от Пловдив с награди за разкритите нелегални фабрики за цигари
3

Полицаи от Пловдив с награди за разкритите нелегални фабрики за цигари

Наградите са за постигнати изключително високи резултати и са от министъра на вътрешните работи

Полицаи от Пловдив получиха награди за постигнати изключително високи резултати от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, съобщиха от МВР.

С призове са отличени служители на пловдивската дирекция, които с професионализма си и образцовото изпълнение на служебните си задължения пресякоха и осуетиха контрабандна дейност с акцизни стоки и в изключително кратки срокове разкриха извършителите на тежки престъпления против личността.

В рамките само на  няколко дни служители на районните управления в Труд, Стамболийски  и Асеновград разкриха 3 нелегални добре прикрити незаконни фабрики и производствени линии - модерно оборудвана фабрика в Желязно, подготвена за предстояща работа, производствена линия, бълваща готова продукция в Цалапица и цех в  село Калековец, където е бил нарязван самия тютюн, необходим за производството и продажбата на цигари.

От трите места служители на областната дирекция иззеха оборудване за нарязване на тютюн и  производство на цигари, произведени късове, нарязан тютюн и суровина.  Иззетото количество безакцизна стока  надхвърли  4,5 тона, а 300 са откритите  мастербокса цигари.

За изключителен принос при изпълнение на служебния си дълг и активно противодействие на престъпления свързани с придобиване, държане, разпространение и производство на стоки без бандерол са отличени служители на районните управления в Труд, Стамболийски и  Асеновград. 

„Действията на полицаите са доказателство за професионализъм, отговорност, висок морал и воля в ежедневната им работа, а резултатите от нея - гарант за спокойствието на жителите на област Пловдив“, казва ст.ком. Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР в Пловдив.

За проявена инициативност и постигнати високи резултати - пресечен опит да бъдат укрити предмети, множество материали, машини и агрегати, както и технически съоръжения за производство на тютюневи изделия с  предметна награда- огнестрелно оръжие, е отличен младши експерт Димитър Павлов Павлов- младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ към РУ Труд, а колегите му от участъка -  младши експерт Петър Георгиев Тошев – младши разузнавач /издирване/ в група „Криминална полиция“ и младши експерт Христо Найденов – младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ са наградени с „Обявяване на благодарност“ с индивидуална парична сума. 

С индивидуални парични награди „Обявяване на благодарност“ са отличени и двама служители в група „Охранителна полиция на РУ Стамболийски - инспектор Иван Георгиев Пампов и  младши инспектор Илия Ангелов Кирев, който е старши полицай, водач на патрулен автомобил. 

С министерска заповед за  конкретен принос  при изпълнение на служебните задължения и действия по разкриване и предотвратяване на престъпления с акцизни стоки без бандерол са наградени и двама служители на РУ Асеновград. По повод 8-ми ноември с парична сума и „Обявяване на благодарност“ са удостоени полицейски инспектори от участък Садово - инспектор Димитър Насков Колев  и  младши инспектор Васил Димитров Михайлов. В хода на специализирана операция на 11 октомври униформените откриха близо 2 и половина тона контрабанден тютюн, укриван в стопанска постройка в село Катуница.   

За съществен принос, проявена инициативност и постигнати високи резултати при изпълнението на конкретни професионални задачи свързани с разкриване и документиране на престъпления против личността с предметна награда – огнестрелно оръжие е отличен и началника на РУ Хисаря- гл. инспектор Пламен Арабски. Старши инспектор  Венцислав Николаев Акалийски – началник група Криминална полиция и началника на  участък Калояново - Радослав Йорданов Генов  са с обявена благодарност и парична награда. 

Отличията на наградените полицейски служители са доказателство, че резултатите от постигнатото не са  инцидентни, а са плод  на изключително добър синхрон в работата както между отделните звена в ОД на МВР Пловдив, така и с Прокуратурата.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.