0

Ф олклорната прима Поли Паскова направи песен за внучето си, с което я дари преди две години най-големият й син – баскетболистът Любен Пасков, пише "Телеграф".

Фолклорната прима Поли Паскова направи песен за внучето си, с което я дари преди две години най-големият й син – баскетболистът Любен Пасков, пише "Телеграф".

Тя се нарича „Мило мое внуче“ и е написана от автора на любимата песен на Тодор Живков „Имала майка едно ми чедо Никола“ – Димитър Янев. Новият аранжимент е дело на Тони Стенановски, а по композицията вече е заснет и видеоклип от Радослав Георгиев, по-известен в музикалните среди като Багера. Песента ще бъде включена в предстоящия нов албум „Празнувай с мен“, който ще излезе до края на месеца и е посветен на 20-годишнината от началото на музикалната кариера на бившата баскетболистка. Тя плануваше да отбележи юбилея с поредния голям концерт в зала 1 на НДК, но заради коронавируса се отложи за догодина.

На 22 юни Поли Паскова отпразнува 54-я си рожден ден в международна компания. „Поканих една моя приятелка, която е българка, но пее прекрасно арабски песни. Поканих и друга моя приятелка, която 20 години е пяла в Кипър и е научила много хубави гръцки песни. Получи се прекрасен коктейл от различни стилове за моите гости. Мисля, че след толкова усилена, целогодишна работа, добре се отпуснах и се порадвах на моя ден свещен, защото рожденият ден е наистина свещен. Смятам, че рождените дни трябва да се честват, защото те са избрани от душите за слизане на Земята. Харесвам си моята рождена дата – 22 юни и винаги празнувам“, споделя певицата. Повечето от приятелите й звъннали да я питат какво точно иска за подарък, но най-хубавият си го направила сама – взела си хамак в специална форма и го е вързала в градината на къщата си. „Ще ми остане и спомен за дълги години, защото парфюмите минават и заминават, пълни са шкафовете ми вкъщи с различни аромати. Радвам се, защото на празника ми идват хора от различни градове на България. Мога да разговарям с тях, да си създадем прекрасни спомени“, добави звездата.

За рождения ден си пожелала да се поучи от грешките, които е допусната досега в живота си. „Слава на Бог, те не са фатални. Пожелах си и щастие за всички около мен, защото тогава и аз ще бъда щастлива. Имам едно пожелание, свързано с България, със Земята и с човечеството. Може би съм израсла до тази степен вече, че личното щастие го подчинявам с всеобщото и искам да се променя до такава степен, че да мога да променям и околните. Научих, че ако искам да променя някого или нещо, трябва да започна от себе си, от вътре. Има много неща, които ни заобикалят и не ме харесват. За това почнах да работя за вътрешно усъвършенстване. Ще ми се да заразя повече хора с моя пример. Така ще дам своя малък дан за едно по-добро общество, респективно по-добър свят“, уточнява Паскова.

Тя е убедена, че помага на хората с помощта на българските народни песни. Казва, че във вибрациите на гласа се крие сила, която може да стигне до фините полета на клетъчно ниво и да лекува на духовно и физическо ниво. В небесния ефир се носи кристално съвършената космическа музика. А българският такт – 7/8 е отзвук от нея, предадена на тракиеца Орфей и съхранена до днес. Затова смята, че настръхването и сълзите, предизвикани от дадени песни и от определен глас, пречистват душата и премахва болестите ни, които са част от нашите грехове. „Смятам, че една от основните ми задачи, свързани с идването ми на Земята, е да пея. Човек може да бъде полезен със звук и вибрации. По този начин може да се въздейства и да се премахват енергийни блокажи на дадена душа. Чрез песните се дава сила и заряд на хората. Пеенето и музиката са енергообмен, който се усеща с душите. Затова продължавам да пея и се надявам в следващите години да има по-добър живот в България, като израстем духовно“, казва още изпълнителката на „Изпращам ти ангели“.

Бродира гоблени

Поли Паскова признава, че с радост е посрещнала пандемията и вместо да изпада в гняв и да я връхлитат паник атаки и други ниски вибрации, тя си подредила къщата и свършила неща, за които отдавна не намирала време. „Поспрях се, огледах се, замислих се... Надявам се, че хората все повече ще отварят сетивата си за духовното, че ще осъзнаят колко непълноценно се живее с омраза и злоба, с преследване на материалното. Зимата ми дойде добре, защото сбъднах мечтата си – да почивам вкъщи. Винаги ми се е искало да поспра, да се уединя вкъщи, да ушия един гоблен, защото много обичам да бродирам“, разкрива фолклорната дива.

Екстрасенска я излекува без операция

На върха на славата си в спорта в женския национален отбор по баскетбол, Павлина Паскова е принудена да се раздели с топката заради втора травма, заради която е скъсала вразка. „При първата „отправих горещи молби към Бог, защото исках да се състезавам и баскетболът беше над всичко. Една екстрасенска направи така, че без операция ме излекува. Направи ми енергийни шини и продължих още 7 години в спорта. Играех без наколенка, без болка в коляното. След това направих втора травма на същия крак и видях знак, че трябва да спра. Беше ми много мъчно, месеци наред плаках, но сега осъзнавам, че е било за добро“, спомня си Поли. Тя смята, че човек сам кове съдбата си. „Вярвам, че има неща, които можем да променим, независимо какво ни е писано. Разбира се, иска се много воля, старание и чисто човешка доброта“, допълва певицата, която вече има три самостоятелни албума, издадени в Сърбия.