Певицата Поли Генова: Като изпея текст, той се материализира

Певицата Поли Генова: Като изпея текст, той се материализира

  • -Който прави изкуство в България, трябва да има много сериозна психика, за да издържи на върховете и на спадовете
  • -Винаги се осмелявам да правя неща, за които нямам опит, не съм правила досега и ме плашат
  • -До края на годината ми предстои най-важният ми ангажимент – да родя второто си дете

 

 

- Поли, на 30 юли ще осъществите първия си самостоятелен концерт в Античния театър, очаквате втората си рожба, носите годежен пръстен и съвсем наскоро бяхте избрана за изпълнителка на наградите на БГ радио. Имате много поводи за празник и звучи сякаш изживявате най-хубавите мигове в живота си. Така ли се чувствате?

- Чувствам се много добре, чувствам се пълноценна – нещо, което според мен е прекрасно като усещане, като състояние. Защото човек много често търси щастието в различни неща, но в крайна сметка, ако я няма тази пълнота, нищо друго не може да му помогне.

- Какво значи за вас това голямо признанието за най-добра изпълнителка?


- За мен тази награда значи наистина много – най-вече подкрепа и доверие, защото са отражение на целия труд и усилията, които полагаме и аз, и целият ми екип. Много съм щастлива и съм много благодарна на всички мои фенове.


- Вълнувате ли се от предстоящия концерт и какво да очакват феновете ви?


- Вълнувам се сериозно – това ще е първият ми самостоятелен концерт. Очаквам много изненади и специални моменти, които ще споделя с публиката. Подготвила съм такива на много различни нива – и като музика, и като хореография, и като визия, така че много ми се ще с колкото се може повече хора да споделя това вълнуващо събитие.


- Сигурно репетициите преминават интересно. Съобразявате ли хореографиите с бременността, предвид, че традиционно сте като тайфун на сцената?


- Разбира се, в крайна сметка най-важно е здравето и всичко е съобразено с това да не се изморявам прекалено много, да внимаваме. Макар че аз съм работохолик и на мен работата ми носи удоволствие и истинско удовлетворение. И все пак границата е много тънка и се опитвам да слушам тялото си и бебето си.


- На концерта за първи път ще представите и дуета си с Любо Киров, който е нежна балада. Как се стигна до тази колаборация?


- Това са много дълги години разговори, замисляния, планове и накрая песента дойде съвсем естествено като покана към Любо. Той я хареса и намери себе си в проекта. Дори иска да я изпълним и на неговия концерт в Арена Армеец към края на октомври, така че нямам търпение да осъществим още една мечта.


- Избрали сте и локация с особено културно значение в Пловдив. Според вас измества ли се центърът на концертния живот извън столицата?


- Лятото това със сигурност винаги се случва. Всички искаме да пътуваме, да си почиваме, да разнообразяваме, да сменяме атмосферата, обстановката, хората, така че е съвсем нормално да търсим различни места и разнообразие. Но Античният театър е специален за мен по много причини. Първо – че това е най-голямата открита сцена в България, и второ – моето собствено семейство е от покрайнините на Пловдив и за мен тази локация има по-особено значение.


- Спектакълът носи символичното име "#1" и с него отбелязвате 30 години на сцена. За този период вие буквално сте израснали пред очите на цяла България от старта си в „Бон Бон“ едва на 4-годишна възраст чак до днес. Каква е вашата равносметка след толкова години на сцената?


- Мисля, че ако човек иска да постигне мечтите си и всичко това, което си представя, че иска да му се случи, трябва много усилено да работи и не трябва да се отказва. Който прави изкуство, особено в България, трябва да има много сериозна психика и да може да издържи на върховете и на спадовете, които са неминуеми за професията. И това за мен е най-важното – да може човек да издържи психически.


- Кое е било най-голямото предизвикателство за вас?


- Те са много и са непрекъснати, но аз по този начин смятам, че се развивам. И затова винаги се осмелявам да правя неща, за които нямам опит и не съм правила досега, неща, които ме плашат. Смятам, че когато излезеш от зоната си на комфорт, ти по някакъв начин израстваш. Ето сега с това предизвикателство, което съм си поставила – първи самостоятелен концерт, аз продължавам напред към следващото такова.


- А как усетихте, че е време за такъв голям първи самостоятелен концерт?


- След 30 години на сцената мисля, че беше крайно време да се случи... Това е абсолютно естествено развитие на нещата. Но смятам, че най-хубавото тепърва предстои.


- Кога смятате, че един артист може да се счита за успешен, има ли такава граница, която след като премине може да си каже "успях"?


- По-скоро, ако се обърнеш и се чувстваш удовлетворен от това, което си оставил зад себе си и се гордееш с това, значи си на правилния път. Но наистина смятам, че най-доброто винаги тепърва следва да се случи. Не обичам да се задоволявам с успехи и постижения, а да търся нови и по-нови хоризонти, които да ме мотивират.


- Все пак, ако се върнем назад, от всички песни, които сте създали до момента, коя ви описва най-добре?


- Може би „На инат“ - това е първата песен, с която аз прописах и музика, и текст. В нея се съдържа много сила. Самото послание е такова – въпреки трудностите да можем да намерим вътрешната си сила, да намерим вътрешната си енергия, която ще ни помогне. Това е песента, която най-добре ме описва, плюс това аз съм инат в живота. Така че какво по-добро описание от това...


- През юни разказахте собствената си любовна история с видеоклипа към песента си No more, в който главен участник е приятелят ви Джоузеф. Беше ли трудно да го убедите да участва в проекта?

- Не беше толкова трудно. Когато му предложих да заминем за един уикенд да снимане, бяхме сами, без сина ни Дани и той се съгласи почти веднага. Ние сме много отдадени родители и почти през цялото време Даниел е с нас. Много го обичаме и принципно дори да се разделим с него за малко, веднага започва да ни липсва и се чудим как да си го вземем обратно. Все пак обаче трябва да има малко почивка и мисля, че точно това го мотивира най-много да участва. Освен това, ние бяхме на една прекрасна локация – снимахме на нашето Българско Черноморие. Бяхме и прекрасен екип и благодарение на режисьора Павлин Иванов – Bashmotion се получи една много хубава атмосферата. Проектът е доста успешен, песента дебютира директно на първо място за българските песни още първата седмица след появата си по радиоефира. Така че нищо по-добро от това не можеше да се случи като старт.


- След излизането на клипа феновете ви заподозряха, че сте вдигнали тайна сватба и макар това да не беше вярно, ето че сега носите годежен пръстен...


- Човек трябва да внимава какво си пожелава... Ние с колегите ми се шегувахме, че като изпея даден текст, той след това се материализира. Всичко, което правя, като че ли действа по този начин. И може би клипът наистина подейства като мотивация на Джоузеф на вземе това решение. Но няма случайни неща. Всичко се случва с причина според мен...


- Очаквахте ли предложението, как се случи то?


- Случи се много изненадващо, много различно. Въобще не съм очаквала да ми предложи. Не можех да повярвам и даже в първите минути изобщо не разбирах за какво става въпрос – помислих си, че Джоузеф прави някаква шега. И след това в един момент, вече на следващата сутрин започнах да осъзнавам на какво съм казала „да“.


- Скоро ли да очакваме сватбата?


- Скоро не. Имаме доста други неща да свършим. До края на годината ми предстои друг сериозен ангажимент, който е по-важен от всичко останало – да родя второто си дете, така че сватбата може да почака. Нищо не би могло да бъде по-важно от това.


- Как протича бременността ви до този момент?


- Чувствам се добре. Макар че имам сериозно натоварен график, се опитвам да се грижа за себе си максимално. Благодарение на екипа ми всичко върви добре и стискам палци да е така и до края.


- Как малкият Дани приема факта, че скоро ще си има братче или сестриче?


- Така на първо четене му е много интересно. Тепърва ще разбира за какво става въпрос, но той е много грижовен и според това как се държи с други малки деца, мисля, че ще бъде прекрасен брат.


- Спомням си, че точно по време на първата си бременност вие работихте по последния си албум „Твоя“. От издаването му мина точно 1 година. Да очакваме ли скоро и ново студийно начинание, а може би и турне?


- Да, с най-голямо удоволствие! В момента замисляме различни неща, които трябва да се случат след около година и през 2022 г. обмисляме лятно турне.


- Тъй като сте един от най-популярните ни представители на „Евровизия“, няма как да не ви попитам и за мнението ви за тазгодишното издание на песенния конкурс...


- Тази година като цяло конкурсът „Евровизия“ откъм музикалната си част беше доста слаб и въпреки това имахме шанса да сме там и да присъстваме, което само по себе си беше повод за гордост. Виктория е прекрасно, талантливо, младо момиче и бъдещето е пред нея. Това е един страхотен старт за нея и се надявам, че най-хубавото за нея предстои.


- Въпреки ангажиментите през лятото, ще ви остане ли време и за почивка?


- Ще се опитам да си открадна няколко дни през август, макар че ми предстоят още няколко големи събития след това. На 1 септември ще бъда в Созопол, за да представя проекта си в рамките на фестивала Аполония и след това на 10 септември имаме дата в София в Парк-театър "Борисова градина”. Нямам търпение да се видим със софийката публика там!


ВИЗИТКА:

-Поли Генова е родена на 10 февруари 1987 г. в София

-Започва да пее, когато е на 4 годинки в детска вокална група „Бонбон“. -Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност кларнет

-Следва и режисура в НАТФИЗ

-Четири пъти участва на българския финал за Евровизия – през 2005 г. и 2006 г. с „Мелъди“, а през 2009 г. и 2011 г. като самостоятелен изпълнител

-През 2011 г. нейната песен „На инат“ печели правото да участва на Евровизия 2011 в Дюселдорф, но не успява да се класира за финала

-През 2016-а обаче изведе България възможно най-напред – до четвъртото място

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ