ПОЛЕЗНО: Онлайн платформа среща пациенти и лекари

ПОЛЕЗНО: Онлайн платформа среща пациенти и лекари

Онлайн платформа на име „Второ мнение“ свързва медици с пациенти, които искат консултация, без да напускат дома си. Всички тези лекари работят в коренно различни болници и са с разнообразни специалности. Обединява ги идеята на Стефан Ковачев,  която е на разположение от есента миналата година, предаде Нова телевизия.

„Търсят ни хора, които имат здравословни проблеми - от различни видове усложнения във връзка с ракови заболявания до хора, с оплаквания от сърце, от други заболявания, свързани с общото състояние на тялото”, обясни  Стефан Ковачев – създател на платформата „Второ мнение“.

И лекуващите са почти от целия свят. Целта е сайтът да бъде пътеката до една глобална поликлиника. Лекарите са на разположение за консултации чрез видео връзка или кореспонденция по мейл. Имат и видео рубрики.

Платформата дава възможност за избор на ден и час за консултация, както и за задаване на въпроси към конкретни специалисти. Един от тях е урологът със 17- годишен опит Еленко Попов.

„Телемедицината е нещо, което от доста години проправя своя път. Настоящата турболентна година само малко катализира процеса. Дори и без да е имало официални хубаво разработени платформи за онлайн достъп до телемедицина, много пациенти вече пращат някой резултат по Viber, тъй като в настоящия мобилен свят, в настоящия напрегнат свят, не може за всяко такова нещо да се идва на посещение до лекарския кабинет”, смята той.

Освен здравни, сайтът предлага и друг тип безплатна консултация – има подразделения за юристи, терапевти и консултанти по потребителски въпроси, както и ментори за личностно и кариерно развитие за хора, които искат да се преквалифицират. На този етап са водени разговори с 20 специлисти. Не всички още са направили представянията си на платформата. Могат да бъдат намерени дори спортни съвети. Стремят се към здрав дух в здраво тяло.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.