0

В секи градинар знае, че плевелите са истинска напаст. А борбата с тях-никак не е лесна. Има обаче един метод, който е хем лесен, хем икономичен, но и доста ефикасен. Предлагаме ви тази рецепта, за да сме ви помощ.

Всеки градинар знае, че плевелите са истинска напаст. А борбата с тях-никак не е лесна. Има обаче един метод, който е хем лесен, хем икономичен, но и доста ефикасен. Предлагаме ви тази рецепта, за да сме ви помощ.

За какво става дума? Комбинирането на сол с вряла вода е изключително ефективен метод за унищожаване на плевелите. Какво ще ви е необходимо?

Напълнете чайник с чешмяна вода и го загрейте до кипене. Ако не искате да слагате сол в чайника си, можете да прехвърлите врящата вода в тенджера, преди да я добавите, или просто да я сварите в тигана. Смесете в около една чаша сол на всеки две чаши вода. Ако вашият чайник съдържа шест чаши, добавете например три чаши сол.

Изсипете сместа в бутилка за ръчно пръскане или стомна с малка уста, за да ограничите количеството, което излезе едновременно. Ако наливате от тенджера в бутилка със спрей, фуния ще бъде полезна, за да намалите до минимум разливането.

На пръскайте или изсипете горещата солена вода възможно най-плътно върху нежеланите плевели.Ако използвате бутилка със спрей, плъзнете градински ръкавици, за да предпазите ръцете си от топлината. Въпреки че вашата трева на Свети Августин е устойчива на сол, опитайте се да държите солената вода директно върху плевелите, за да избегнете увреждане на тревата. Изчакайте няколко часа, за да може солта да достигне до дълбоки корени, след което издърпайте плевелите. Те трябва да бъдат дехидратирани и умират, така че трябва да бъдат лесно издърпани до корените.