Показват в реално време емисиите от комина на циментовия завод край Враца

Показват в реално време емисиите от комина на циментовия завод край Враца

Монтират информационно табло при входа на завода си във врачанското село Бели извор, което ще следи в реално време показателите на емисиите от комина на пещта. Таблото показва среднодневните стойности на емисиите на серен диоксид, азотен оксид, хлороводород, летливи вещества, амоняк, въглероден оксид и прах.

Данните се получават автоматично от газов анализатор при комина на пещта. Анализаторът следи изходящите газове в непрекъснат режим, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Информацията от него се визуализира в централна командна зала на завода, която е под 24-часово наблюдение от оперативен персонал. Информационното табло представя среднодневни стойности на показателите, както и пределно допустимите норми за всеки от тях. Проследяването на тези изходящи газове е заложено като изискване в „Комплексното разрешително“ за извършване на дейността на дружеството.

Данните от системата за непрекъснат мониторинг се предоставят  на РИОСВ - Враца. Видовете показатели, които се измерват, и техните норми са публична информация и могат да бъдат открити на сайта на Министерството на околната среда и водите.

        

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.