Пожар е опустошил дома на директора на ОУ „Светлина“ в с. Тополица, община Айтос миналата седмица. От Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България молят всеки, който има възможност да помогне, да подкрепи педагошката Дора Русинова.

Тя се обръща за съдействие към Весела Иванова - областен председател на СРСНПБ - Бургас.
„Здравей, Весела! С голямо неудобство ти пиша това писмо, но ме сполетя голяма беда и се чувствам безпомощна да се справя сама. На 8 юни преди обед пожар опустоши дома ми. Майка ми е сериозно обгазена, а съпругът ми, който е инвалид е в шок и едва се възстановява. Щетите са огромни и пред мен стои непосилната задача да възстановя дома си. Разбира се ще търся възможност за кредитиране, но си мислех дали бихте ме подкрепили по някакъв начин. Искрено се надявам, че ще срещна разбиране и подкрепа.“, пише директорката в писмото.
Управителният съвет на СРСНПБ ще откликне на зова за помощ и ще отпусне финансова подкрепа на госпожа Русинова.

Всеки друг, който желае да помогне със средства, може да го направи по нейната банкова сметка:

BG28TTBB94001526971651
Сосиете Женерал Експрес Банк АД.
Банков код TTBBBG22
титуляр на сметката - Тодорка Георгиева Русинова

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Променят магистратури с остарели програми

Промени в остарелите и губещи магистърски програми ще бъдат финансирани със средства от национални програми. Това стана ясно от думите на просветния министър Красимир Вълчев по време на конференцията „Перспективи и предизвикателства пред педагогическото образование през 21-и век“. Причината е, че висшите училища трябва „да дават“ мотивацията и уменията на бъдещите учители за преподаване.

Правим суперкомпютър за 1 квадрилион операции

Нов суперкомпютър, който да има производителност поне 1 петафлоп и да може да прави един квадрилион изчисления в секунда, ще бъде направен след година у нас. Той ще бъде 10 пъти по-мощен от първата подобна машина у нас – „Авитохол“, който работи с 400 терафлота. Това обясни директорът на Център за върхови постижения по информатика и информационни и комуникационни технологии Светозар Маргенов, след като представи дейността на учените, които работят там на президента Румен Радев.