Подсъдими олигарси лъжат САЩ за Пеевски

Подсъдими олигарси лъжат САЩ за Пеевски

Хора на Прокопиев и Василев успяха да пробутат стари опорки в US доклад

Не знаем дали сте забелязали, но мине се не мине седмица и току в някой сайт на подсъдим олигарх се появи доклад срещу депутата от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. И то не какъв да е доклад, а „авторитетен“ - изпълнен със страховити заключения за това колко лош е народният представител.

Ето такъв пример можете да видите в любимия на банкера-беглец Цветан Василев сайт „Фрогнюз“. Да не се объркате от това, че по делото КТБ излязоха солидни данни какви още по солидни траншове от парите на вложителите е плащал Василев на собственика на „Фрог“ - ченгето от ДС Огнян Стефанов. Не! Подсъдимият беглец от закона обича „Фрог“ безплатно, а бутиковото издание му отговаря с подобаващото послушание на питомник, готов да захапе всеки враг на господаря си. Та в една такава

обстановка на всеобща (платена) любов,

„Фрог“ имат всекидневната задача да бълват компромати срещу Пеевски, когото шефът им хич не харесва. Че и как да е другояче?

Пеевски е неприятният прът, който редовно се завира в олигархичното колело на афери и престъпни схеми. Я ще внесе закон, с който да се посекат опитите на олигарсите да ограбят за втори път остатъците от вече веднъж оглозганата КТБ. Я ще предложи промяна в нормативната уредба, с която медиите да са задължени да декларират източника на финансите си. И така наяве излизат необяснимите парични потоци, текли към „независими“ медии от подсъдими олигарси.

Не само Василев е в тази група. Там са и други любимци на бившия премиер Иван Костов като Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, които през годините са доказали, че могат да слушкат, папкат и да чернят враговете по поръчка. Освен това

подсъдимите босове са искрено ядосани на Пеевски,

че като издател на „Телеграф медиа“ не праща опорки по мейл-а към своите журналисти ( както правеше Прокопиев, който между другото заложи служителите си и редакционната политика на изданията си заедно с бюрата и техниката за банков кредит – б.р.), а им осигурява свободни медии, в които те да разкриват престъпните схеми на задкулисните играчи у нас.

А свободни медии, непопадащи под контрола на олигарсите са истински трън в очите на подсъдимите босове. И затова олигарсите се консолидират и дават депеша на пионките си – клепайте Пеевски. Най-лесно това се случва през доклади, разбира се. А душите на крими босовете са най-пълни, когато докладите са американски – защото много искат Пеевски да се възприема като зло зад Океана и така да се посече опасността някой в САЩ да види аферите на БГ олигарсите, които Пеевски вади наяве. Прозрачно прост план, който обаче се върти вече десетилетие.

А най-тревожното в случая е, че за източници на тези доклади се използват #КОИ? НПО-тата, свързани с олигарсите у нас. Порочен кръг,

недопускащ към САЩ да потече истината за родната ни действителност,

в която Прокопиев от алчност почти затри курортното градче Меричлери и точи гражданите през ВЕИ-та и перки, Цветан Василев изкоруби цяла банка и все още си живее в лукс в Белград, а играчи като Сашо Дончев и Огнян Донев се превърнаха в милионери от газ и лекарства, отново на гърба на народа.

Ако от Инвестиционния фонд за развитие на медиите, които са пуснали поредните овехтели опорки на олигарсите за Пеевски, бяха провели реално разследване за състоянието на медиите у нас, щяха да бъдат доста изумени от резултата. А той не се съдържа в лесно проверимите лъжи, че Пеевски държал 80% от разпространението на печатни издания у нас (в този сектор депутата не притежава никакъв дял – б.р.), нито в описването на вече несъществуващ холдинг, а щяха да видят, че „Телеграф медиа“ е обект на постоянни опити за цензура.

По искане на различни партии, захранвани с олигархични пари дотук

ЦИК ни забрани 3 книги с разследвания за аферите на задкулисието у нас.

А само преди седмица марката на най-големия ежедневник у нас - „Телеграф“, бе разпоредено с безпрецедентно прокурорско постановление да се заличи от правния мир. Щяха да видят и, че изречения като „държавното финансиране се оказа особено ефективен инструмент във време, когато много медийни платформи са изправени пред финансови затруднения поради намаляване на приходите“ лепват като ръкавица на изданията на подсъдимите олигарси, които заради липса на читатели се издържат именно от гранове и различни държавни и еврофондове. А и от пари на самите олигарси, да не забравим.

Но US фондът очевидно не знае това, защото черпи данните си от неправилните източници – сдружения и хора, свикнали да припечелват за насъщния си с лъжа и в угода на група олигарси. А когато се обградиш с подобни „приятели“, лъжата често става част от теб самия, независимо дали умишлено или не.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.