0

И мунитетът срещу COVID-19 се подсилва успешно с озонотерапия и венозно вливане на високи дози витамин С. Това научно съобщение беше публикувано преди броени минути в авторитетното медицинско издание „ScienceDirect”, съобщи за „Монитор” националният консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров.

Имунитетът срещу COVID-19 се подсилва успешно с озонотерапия и венозно вливане на високи дози витамин С. Това научно съобщение беше публикувано преди броени минути в авторитетното медицинско издание „ScienceDirect”, съобщи за „Монитор” националният консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров.

В изданието се подчертава, че от тази комбинация много добре се повлияват пациенти в тежко състояние от коронавируса. Нещо повече, вече има публикации, от които става ясно, че действието на редица медикаменти става по-ефикасно, когато в организма се въведе озон (О3), допълни проф. Петров.

Самият витамин С има силно антиоксидантно действие, увеличава резистентността на имунитета и увеличава ефекта върху микроорганизмите посредством създавания антиоксидантен ефект.

Проф. Иво Петров припомни, че озонотерапията се използва в медицината от около 70 години. Сега обаче се преоткрива и набляга на нейния антивирусен ефект. Затова и едни от най-добрите системи за пречистване на водата се базират точно на озона. Доказано е, че при прилагането му вирусите се унищожават за броени секунди.

Националният консултант проф. Петров предупреди, че озонотерапията не може да се прилага безконтролно, а в определени параметри и то от специалисти, тъй като при погрешна дозировка ще бъде унищожен вирусът, но и ще се увреди функционирането на човешките органи.

В клиничната практика в Испания срещу COVID-19 при заразени пациенти, както и при лекари от първа линия, като профилактичо средство, озонотерапията вече е въведена.

Концетрацията на озона обаче е пресметната  стриктно, като е разчетена за озониране на 250 млл кръв. След като количеството се озонира, то се връща обратно в човешкия организъм. Така се създават условия за унищожаване на вирусите, както и възможност за имуномодулация, поясни националният консултант проф. Иво Петров. Озонът оказва и ефект за намаляване на възпалението, причинено от коронавируса COVID-19. Това е много важно за инфектирани пациенти, тъй като е ясно, че този коронавирус има пособността за предизвиква хиперреакция на нашия имунитет. Чрез имуномодулацията, която автохематрансфузията с озон предизвиква, се намалява и възпалението. В същото време се увеличава и резистентността на имунитета на реципиента спрямо други реагенти”, поясни проф. Петров.

Той припомни, че в последните години беше безспорно доказан и антиканцерогенния, до известна степен, ефект на озонотерапията.