Предстои подписване на документ за сътрудничество в областта на туризма с Асоциацията на регионите на Русия. Това стана ясно от срещата между родния туристически министър Николина Ангелкова и генералния директор на асоциацията Светлана Ануфриенко. Тя се проведе в рамките на работното посещение на българския министър в Русия по време на международната туристическа борса "Интурмаркет" 2019.

Посещенията от Русия за миналата година са на рекордно ниво от 512 000 като страната ни се нарежда на 6-то място сред водещите пазари за входящ туризъм. По думите на Ангелкова ведомството работи усилено за популяризиране на България като място, предлагащо отлични условия за посещения в 4 сезона. Затова и една от обсъжданите теми бе възможността за подписване на меморандум.

Предвижда се през април да се състои Българо-руски регионален туристически форум,

информира министърът. Събитието ще се проведе във Велико Търново, което е още един повод представителите на руския бизнес да се докоснат до културно-историческото богатство на страната ни.

Друг важен документ, който предстои да бъде подписан, е споразумението с Алтайския край. Това бе резултатът от разговорите с министъра на икономическото развитие и зам.-председател на на правителството на Алтайския край Павел Дитятев, както и с началника на Управлението за развитие на туризма и курортното дело Евгений Дешевих. В момента се водят преговори и уточняват детайлите по документа.

Представителите на Алтайския край заявиха, че имат интерес към инвестиции в сферата на туризма в България. Те посочиха, че са запознати с богатата ни култура и множеството исторически паметници, които са под закрилата на ЮНЕСКО.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Бизнесът настоява за пълен одит на киберсигурността в държавната администрация

Държавната администрация у нас трябва да премине през пълен одит на киберсигурността. Около това мнение се обединиха от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) във връзка с изтичането на данните на 5 млн. българи от базите на Националната агенция по приходите (НАП).

Китай с нови мита върху американски стоки за 75 млрд. долара

Китай смята да наложи нови тарифи на американски стоки на стойност от 75 млрд. долара, предават световните агенции. Размерът на митата ще е между 5-10% като част от тях ще влязат в сила на 1 септември, а друга – на 15 декември.

С 29% растат оборотите в информационните технологии през второто тримесечие

През второто тримесечие на 2019 г. общият индекс на календарните данни на оборота в сектор "Транспорт, складиране и пощи" нараства със 7.3% в сравнение със същото тримесечие на 2018 година, показват предварителни данни на Националния статистически институт.