0

З лоупотребил с алкохол водач на лек автомобил „Сузуки“ е станал причина за пътно-транспортно произшествие в Стара Загора, сигналът за врязаната в металната ограда на тротоара на улица „Анастасия Тошева“ е бил изпратен към 7,10 часа на 18 януари.

Злоупотребил с алкохол водач на лек автомобил „Сузуки“ е станал причина за пътно-транспортно произшествие в Стара Загора, сигналът за врязаната в металната ограда на тротоара на улица „Анастасия Тошева“ е бил изпратен към 7,10 часа на 18 януари.

При пристигане на място униформените установили, че зад волана е бил 71-годишният собственик, който бил видимо пиян, стрелката на дрегера показала, че мъжът далеч е надскочил допустимия толеранс. За късмет водачът се разминал само със счупен нос и след амбулаторно обслужване в ЦСМП е бил прибран за 24 часа по закона за МВР.

В сектор "Пътна полиция" е образувано бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК.Отново алкохол се оказал в основата и на още едно пътно произшествие, станало около 03.15на  същата дата по павелбанската улица «Генерал Столетов», където лек автомобил Пежо се ударил последователно в дърво и стоманобетонно заграждение. Зад волана е бил 37-годишен местен жител, който късметлийски се отървал само със сцепена вежда, проверката установила 1,2 промила алкохол в издишания въздух, заради което е бил прибран за 24 часа от полицаите.

 

.